Kit Kjølhedes malerier er pop art classic. Hun arbejder konceptuelt og idébaseret og med en stor interesse for kommunikation og at undersøge sammenhænge. Hun elsker at lege med ordene og sprogets flertydighed.

Hun sampler lystigt alt fra tegneseriereferencer over sangtekster til logoer i en malerisk og tegnet forening, der ofte udstikker referencer til hendes rejser og mange år i udlandet.

Klik på et billede for at se det i fuld størrelse. Hold musen over “i” for at se titler og størrelser. Kronologisk baglæns og i udvalg.

 

Fra udstillingen SOLO på Galleri ØckenLund, København (2013).

SOLO var et eksperiment med at udstille. I kunstverdenen er det et evigt problem, at mange mennesker ikke kommer indenfor i gallerierne. Måske er man bange for, at man skal købe noget. Eller at man skal sige noget klogt om kunsten.

På SOLO var kunstner og gallerist i fællesskab blevet enige om en udstilling, hvor ikke blot kunstneren udstillede solo, men gæsterne kunne også være alene i galleriet, da galleriet var ubemandet. Af indlysende årsager er de præcise resultater af eksperimentet uklare.

SOLO -  Galleri ØckenLund - pressemeddelelse 

5 vare (r)

Fra udstillingen ENJOY på  Galleri ØckenLund, København (2013). Gruppeudstilling med Martin Christensen, Merete Diness, Winnie Strøm Schildknecht og Lisa Strøander.
9 vare (r)

 

Fra udstillingen Go West – Country & Cowboys, Venø Galleri, Venø (2013). Gruppeudstilling med blandt andre Jette Ellegaard, Frans Jacobi, Mette Kit Jensen, Søren Taaning og udstillingens initiativtager, Lisbeth Hermansen.

6 vare (r)

 

Fra udstillingen Skønt stormen raser i Brøndsalen, Frederiksberg (2010). Gruppeudstilling med blandt andre Anne Lorenzen, Gunilla Larborn, Grethe Nissen, Irene Kejser, Søren Andersen, Jette Dalsgaard, Bjørn Ignatius Øckenholt og Henny Lund.

Kuratorerne havde sat udstillerne sammen to og to. Kit Kjølhede og Anne Lorenzen var sat sammen og valgte et meget konkret samarbejde: De to øverste malerier på oversigtbilledet er fra Annes egen hånd, de to nederste er Kits, og de to midterste er udarbejdet i fællesskab og blev sendt frem og tilbage, indtil de blev erklæret færdige.

6 vare (r)

 

Fra udstillingen Ophøjet uro i Helligaandshuset, København (2010). Gruppeudstilling med kunstnernetværket Udgangspunkt.

3 vare (r)

 

Fra udstillingen RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV på Galleri ØckenLund, København (2009). Soloudstilling.

RETRO POSCA logo

Udstillingens titel kom af to ting: Dels forekom det kunstneren, at der var gået mode i at have en retrospektiv udstillingen, så sådan én måtte hun naturligvis have – og inden hun senere samme år skulle forcere et rundt hjørne. Dels er der brugt posca tusch på samtlige værker. Og så er det en god tongue twister. Stafet, stakit, stativ.

 

 

RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV - Galleri ØckenLund - Pressemeddelelse
RETRO POSCA TUSCH SPEKTIV - Galleri ØckenLund - Presseopfølgningsmeddelelse
46 vare (r) « 1 af 2 »