Jeg interesserer mig for komplimenter.

Jeg samler faktisk på komplimenter. Ikke nødvendigvis til mig selv. Dem vil jeg gerne have, men min interesse for komplimenter stikker dybere. Det handler om sprog, om ord. Det handler om psykologi. Det handler om kommunikation – privat, på arbejdspladsen, på de sociale medier, i det offentlige rum.

Det handler om, at man kan få et smil på læben, når man ser komplimenter i det offentlige rum. At man kan ændre sin egen hverdag ved at bruge komplimenter. At komplimenter smitter – og dermed er en måde at sprede glæde på. Og i det helt store billede handler det om, at verden har brug for flere smil og mere glæde.

Jeg spreder komplimenter både online og offline og alle steder derimellem.

 

Komplimenter på Facebook

Jeg samler og spreder komplimenter samt viden om komplimenter her på Facebook: Komplimenter. Klik, del, like og følg.

 

Kompliment til byen – Frederiksberg

I december 2016 fik metrohegnet ved Frederiksberg station sin helt egen kompliment: YOU LOOK GREAT.  Komplimenten, der blev indviet med taler fra både kunstner og borgmester, spejler byen og dig, der kommer forbi.

Efter aftale med Metroselskabet/Byens Hegn skal komplimenten glæde Frederiksberg, indtil en ny elevator er på plads, hvorefter den skal videre til et nyt hegn et andet sted i København.

YouLookGreat_april2017

 

Komplimenter på Enghave Plads

D. 2. maj 2014 blev mit projekt Komplimenter indviet på metrohegnet på Enghave Plads.

Projektet åbnede med fem allerede indsamlede komplimenter, hvorefter alle og enhver blev inviteret til at foreslå nye komplimenter – via Facebook, sedler i de nærliggende butikker eller via komplimenter@kit-k.com.

Herefter blev der løbende sat nye komplimenter på det 16,5 meterlange metrohegn. De nye komplimenter blev løbende udvalgt, skåret ud i træ, malet og sat op på hegnet en efter en, så værket hele tiden ændrede karakter og voksede over tid. I starten én ny kompliment hver uge, herefter hver 14. dag indtil oktober 2014.

Projektet skulle have været afsluttet i oktober 2014, men fik lov at hænge. I foråret 2015 kom fire ekstra komplimenter til.

Komplimenterne fik lov at hænge på Enghave Plads til oktober 2015.

Projektet blev til i samarbejde med: Metroselskabet Byens Hegn og Områdefornyelsen Vesterbro.

PRESSEMEDDELELSE - Komplimenter på Enghave Plads
15vare (r)

 

Stor kompliment til ‘Komplimenter’ – Nominering til Hegnspælen 2014

I 2014 blev “Komplimenter på Enghave Plads” nomineret til Hegnspælen 2014 = prisen for det bedste værk på Byens Hegn i perioden august 2013 til juli 2014.

Komplimenter blev nomineret for at være brugerinddragende og skabe glæde og positiv stemning i byrummet.

Hegnspælen gik til anden siden. Men jeg gik hjem fra prisuddelingen med gode historier om mit projekt: En Enghave Plads-beboer havde slæbt alle sine folkeskolelever fra Nørrebro forbi hegnet, hvor de var vilde med komplimenterne. Et medlem af Vesterbro Lokaludvalg var pludselig begyndt at få en masse komplimenter af en kollega i udvalget, der havde været med til åbningen af Komplimenter … “Jeg har jo lært, at man skal give komplimenter”.

Hegnspælen2

 

Komplimenter på Sønder Boulevard

I marts 2016 fik komplimenterne fra Enghave Plads en ny, dejlig og 17,5 meter lang plads på metrohegnet på Sønder Boulevard. Her hang de til marts 2017, hvor hele hegnet blev pillet ned for at give plads til metroen.

Komplimenter_SdrBlvd_KitKjølhede (24)

 

 

Komplimenter på arbejdspladsen?

Mit arbejde med komplimenter – og alt hvad der ligger deri af anerkendende dialog – har taget så meget om sig, at jeg nu ser behov og muligheder rigtig mange steder. For eksempel på mange arbejdspladser, hvor man har så travlt, at man helt glemmer at tale pænt til hinanden. Og det er jo tosset, når vi ved, hvor stor en forskel det gør for den enkeltes arbejdsglæde og generelle trivsel.

I 2015 stiftede jeg derfor komplimenter.dk sammen med min gode og kloge ven Robert Kirstejn Schmidt. Vi kan gøre jer klogere på komplimenter og anerkendende dialog – blandt andet fortæller vi om, hvad det rent faktisk gør ved vores hormonsystem (og dermed vores fysiske velbefindende), når vi taler pænt til hinanden. Og det modsatte (som rent faktisk er med til at skabe eller øge vores stressniveau). Og vi vil gerne inspirere jer til at bruge komplimenter og anerkendelse i det daglige. Kontakt os, og lad os hjælpe. Læs meget mere på komplimenter.dk.

Vi holdt også to foredrag hos FOF i København i efteråret 2016. Skriv til os, hvis du vil have besked om det næste åbne foredrag eller selv vil booke os. kontakt@komplimenter.dk

 

 

Presse om Komplimenter

Se under HVEM > Presse.